Чеський уряд погодився на пропозицію комуністів ввести податок на церковні реституції

Середа, 10 січня 2018, 15:12

Новий чеський уряд меншості на чолі з Андреєм Бабішем підтримав пропозицію обкласти податком компенсації, які церкви отримують за захоплене колишнім комуністичним режимом майно.

Як повідомляє Associated Press, уряд Бабіша оголосив про це рішення в середу, коли чеський парламент голосуватиме за вотум недовіри уряду.

Із пропозицією оподаткування виступила Комуністична партія Чехії, яка була головним противником виділення компенсації церквам.

Згідно з планом, католицьким і протестантським церквам Чехії буде повернено частину їхнього старого майна, що нині належить державі. Упродовж 30 років церкви також отримають 2,8 мільярда доларів.

Прем’єр Бабіш стверджує, що така велика компенсація занадто щедра і потребує коригування.

Як відзначає агентство, цей крок розглядається як спроба Бабіша завоювати підтримку з боку комуністів у голосуванні про вотум недовіри уряду.

Разом з тим комуністи заявили, що оподаткування компенсацій для церков раніше було умовою для висловлення підтримки уряду Бабіша, "але тепер вже надто пізно" і комуністи голосуватимуть проти.

Як повідомлялось, у середу парламент Чехії голосуватиме за вотум недовіри уряду нового прем’єр-міністра Андрея Бабіша.

Прогнозується, що уряд Бабіша втратить парламентську довіру. Якщо його уряд меншості, призначений у грудні, програє голосування, він продовжить керувати країною, поки не буде створено новий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.