Посол США в РФ повідомив дату публікації доповіді про нові санкції проти РФ - росЗМІ

Вівторок, 16 січня 2018, 15:49

Спеціальна доповідь адміністрації президента США про нові санкції проти Росії буде підготовлена до 29 січня.

Про це повідомив посол США в Росії Джон Хантсман, передає ТАСС.

"Зараз у нас є дата 29 січня (до якої буде підготовлено доповідь в рамках закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" - Ред.)", - зазначив дипломат.

"Зараз про це ще занадто рано говорити", - сказав він, відповідаючи на питання про кількість росіян, які можуть підпасти на нові санкції США.

При цьому Хантсман пояснив, що розробники доповіді намагаються врахувати те, "як нові санкції позначаться на російсько-американських відносинах не тільки в короткостроковій, але і в довгостроковій перспективі".

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили про існування нового списку з понад 500 російських чиновників, бізнесменів та компаній, проти яких будуть введені санкції США.

Заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков заявив, що нові персональні санкції США проти РФ є спробою вплинути на ситуацію в РФ напередодні виборів.

Очікується, що Вашингтон має намір ввести нові санкції проти Росії на початку лютого у зв'язку з втручанням  в президентські вибори в 2016 році в США. Росія неодноразово заперечувала втручання. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.