Чоловіка, який на саміті G20 кинув пляшкою в поліцейських, засудили до 3,5 років тюрми

Вівторок, 9 січня 2018, 18:05

Суд у Гамбурзі у вівторок, 9 січня, засудив до трьох з половиною років позбавлення волі 28-річного німця, який брав участь у масових заворушеннях під час проведення в Гамбурзі саміту Великої двадцятки (G20).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Під час акції Welcome to Hell ("Ласкаво просимо до пекла") увечері 6 липня він кинув надбиту пляшку з-під пива в поліцейських. Один з правоохоронців отримав легку травму руки.

На сьогодні це - найсуворіше покарання, ухвалене щодо  затриманих учасників гамбурзьких безладів, повідомляє агенція dpa.

Чоловіка визнали винним у нападі на представника правоохоронних органів, завданні тілесних ушкоджень та порушенні правопорядку.

Нагадаємо, під час проведення 7-8 липня саміту країн Великої двадцятки (G20) в Гамбурзі виникли масштабні заворушення. Кілька днів та ночей у центральних районах міста з різною інтенсивністю тривали сутички між лівими екстремістами та поліцією.

Загалом в акції Welcome to Hell брали участь близько 12 тисяч осіб.

За даними поліції, з 22 червня по 10 липня різноманітні тілесні ушкодження отримали загалом 592 правоохоронці. Під час безладів було зафіксовано 345 правопорушень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.