Мінгареллі каже про "труднощі" у фінансуванні проекту з модернізації кордону

Середа, 21 лютого 2018, 14:39

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі визнав, що в реалізації проекту ЄС, що передбачає модернізацію 6 прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною, є труднощі.

Про це він заявив на брифінгу в Харкові, передає "Інтерфакс-Україна".

"Дійсно, ми зіткнулися з проблемами у реалізації цього транскордонного проекту", - сказав Мінгареллі.

Він не зміг уточнити, в чому саме полягають ці труднощі, пославшись на те, що не бере особистої участі в проекті.

Водночас, за словами Мінгареллі, ЄС не ухвалював рішення про згортання проекту. "Я не можу вам сказати, що рішення про припинення цього проекту вже прийнято", - сказав він.

Нагадаємо, агентство Reuters у вівторок повідомило, що Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

За інформацією агентства, проект закрили після низки затримок, помилок та перевитрат за участю місцевих чиновників та підрядників. Агентство посилається на внутрішню кореспонденцію уряду України та листування між Європейською комісією та українською владою.

У вівторок в України ще не було офіційного підтвердження про припинення фінансування з боку ЄС проектів модернізації контрольно-пропускних пунктів.

Сьогодні, 21 лютого, міністр фінансів України Олександр Данилюк підтвердив інформацію про припинення фінансування Євросоюзом інфраструктурних проектів на кордоні з Україною.

Зазначимо, що проект з модернізації шістьох українських КПП на східному кордоні ЄС був започаткований у 2014 році. Проект був спрямований на сприяння інтеграції української економіки з країнами своїх сусідів з ЄС шляхом побудови чи модернізації контрольних пунктів на кордонах з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.