МЗС України закликає Захід продовжувати скоординований тиск на РФ

П'ятниця, 30 березня 2018, 18:41

В МЗС України назвали висилку Росією українських дипломатів очікуваним кроком з боку Кремля та закликали іноземних партнерів продовжувати скоординований тиск на РФ.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

"30 березня МЗС Російської Федерації повідомив, що тринадцять українських дипломатів мають залишити цю країну. Це очікуваний крок з боку Кремля, який вже тривалий час відверто демонструє світу порушення норм міжнародного права, вважає можливим вести агресивні неоголошені війни, втручатися у внутрішні справи суверенних країн, порушувати права і свободи громадян, в тому числі їх невід’ємне право на життя", - йдеться у повідомленні.

В МЗС підкреслили, що трагедія Солсбері є продовженням агресивної політики Москви, спрямованої на порушення суверенітету іноземних держав та підриву міжнародного правопорядку.

"Ми переконані у дієвості міжнародної солідарності у відповідь на постійні провокації та порушення РФ на міжнародній арені та закликаємо наших іноземних партнерів продовжувати скоординований тиск у вигляді практичних кроків, які обмежуватимуть можливості Кремля для продовження агресивних дій", - заявили в МЗС.

Нагадаємо, Росія висилає 13 українських дипломатів у відповідь на оголошення Києвом персонами нон грата 13 російських дипломатів у зв’язку з отруєнням Сергія Скрипаля в Британії.

Глава МЗС України Павло Клімкін назвав нонсеном висилку Росією українських дипломатів у відповідь на оголошення Києвом персонами нон грата 13 російських дипломатів.

Наразі, у відповідь на висилку російських дипломатів у зв’язку з отруєнням Скрипаля, Росія оголосила персонами нон-грата дипломатів з 23 країн світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.