МЗС Британії не дивує рішення РФ вислати західних дипломатів

П'ятниця, 30 березня 2018, 16:45

МЗС Великої Британії висловило жаль з приводу видворення Росією дипломатів, втім наголосило, що Москва порушила міжнародне право, отруївши колишнього російського шпигуна та його доньку на британській землі.

Про це прес-секретар британського міністерства заявила, коментуючи рішення РФ вислати дипломатів західних країн, інформує Reuters.

"Це прикро, але, з огляду на попередню поведінку Росії, ми очікували на таку відповідь", - сказала прес-секретар МЗС.

Вона додала, що "немає іншого альтернативного висновку, окрім того, що російська держава винна".

Росія у п’ятницю оголосила про висилку дипломатів із низки країн, які вирішили видворити російських дипломатів у зв’язку зі справою Скрипаля.

Станом на 16:45 вечора п’ятниці РФ оголосила про видворення дипломатів з 9 країн ЄС – Нідерландів, Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Чехії, Швеції, Фінляндії та Італії.

Крім того, від Великої Британії МЗС РФ вимагає протягом місяця скоротити кількість працівників у посольстві і генконсульствах в Росії до числа дипломатичних працівників РФ в Британії.

Напередодні Росія оголосила про вислання 58 американських дипломатів та двох співробітників генконсульства США в Єкатеринбурзі. Також оголошено про закриття американського генконсульства в Санкт-Петербурзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.