Туск: ЄС захистить європейців від торговельної турбулентності

Середа, 7 березня 2018, 14:45

Голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що Євросоюз повинен захистити своїх громадян від торговельної турбулентності на тлі намірів Дональда Трампа ввести мита на імпорт сталі та алюмінію.

Про це він заявив у середу на прес-конференції в Люксембурзі.

Туск, зокрема, прокоментував вислів Трампа, що "торгові війни хороші і їх легко вигравати".

"Я хочу сказати протилежне: торгові війни - погані і їх легко програвати", - заявив він, додавши, що зараз час для політиків з обох боків Атлантики діяти відповідально.

Туск запропонував лідерам ЄС провести екстрені дебати щодо торгівлі на найближчому саміті.

"Ми повинні мати чітку ціль: зберегти життя світовій торгівлі. І якщо необхідно – захистити європейців від торговельної турбулентності, включаючи пропорційну відповідь у відповідності до діяльності СОТ", - заявив Туск.

Як повідомлялося, ЄС ще не прийняв рішення про запровадження конкретних кроків у відповідь на оголошені президентом США наміри ввести мита на імпорт сталі та алюмінію.

За словами євро комісара з питань торгівлі Мальмстрьом, у США ще є час на те, щоб прийняти рішення не включати ЄС у перелік тих, на кого поширюються мита. Однак у разі запровадження мит відповідь ЄС буде жорсткою і пропорційною. Зокрема, Брюссель може запровадити мита на імпорт сталі та сільськогосподарської продукції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: