Директор МВФ застерегла Трампа: ніхто не виграє від торгової війни

Середа, 7 березня 2018, 11:57

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард застерегла, що ніхто не виграє від торгової війни і наслідки запровадження тарифів на імпорт будуть серйозними.

Про це повідомляє Reuters.

"Макроекономічний вплив буде серйозним, не тільки якщо заходи застосують США. Особливо серйозним він буде, коли на такі дії захочуть відповісти країни, що найбільш постраждають, такі як Канада, європейські країни, зокрема, Німеччина" - сказала Лагард.

У вівторок президент США Дональд Трамп підтвердив наміри запровадити мита на імпорт сталі і алюмінію з Європи, а також ввести високі мита на європейські автомобілі.

"У так званій торговій війні, зумовленій взаємним збільшенням імпортних тарифів, ніхто не виграє, збитків зазнають всі сторони", - наголосила Лагард, додавши, що вона сподівається, що Трамп не буде реалізувати цю свою обіцянку.

Директор МВФ при цьому виступила з рекомендацією сторонам сісти за стіл переговорів.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив про введення мит на імпорт сталі та алюмінію в 25% і 10% відповідно.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв швидку і жорстку реакцію у відповідь на запроваджені США торгові обмеження щодо сталі та алюмінію.

В Брюсселі заявили, що вже підготували контрзаходи щодо рішення президента США Дональда Трампа про введення високих тарифів на імпорт сталі і алюмінію.

За даними Politico.eu, під "помсту" можуть потрапити товари з політично чутливих штатів для республіканців, такі як мотоцикли виробника Harley-Davidson з Вісконсину, апельсиновий сік з Флориди та віскі з Кентуккі, штату лідера більшості в Сенаті США.

Читайте також "Трамп готує світову торговельну війну: чим ризикує Україна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: