Екс-шпигуна РФ могли отруїти нервово-паралітичним газом - ЗМІ

Середа, 7 березня 2018, 19:01

За даними британського видання The Guardian, слідство з розслідування інциденту з російським агентом Сергієм Скрипалем і його дочкою вважає, що для їхнього отруєння був використаний нервово-паралітичний газ.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерела.

За їхніми даними, медичні та хімічні докази вказують на застосування нервово-паралітичного газу, однак джерела відмовилися обговорювати яка саме речовина була використана. Найбільш відомими є VX та зарин.

Повідомляється, що розслідування складається з кількох складових. Одна із яких - це спроба визначити, чи є які-небудь отруйні речовини нервово-паралітичної дії у Великій Британії, і звідки вони могли взятися.

The Guardian вважає, що переконання серед британських слідчих про те, що був використаний нервово-паралітичний газ вказує на те, що до інциденту може бути причетна якась держава, однак це не є остаточною ознакою. 

Як відомо, британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ5 вважає отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки спробою вбивства, пов’язаною з Росією. Москва відкидає такі претензії.

Очікується, що більш детальна інформація про те, що дізналися британські слідчі, буде офіційно оголошена сьогодні.

Нагадаємо, 66-річного Сергія Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію знайшли непритомними в неділю на лавці у південному англійському місті Солсбері. Обох, ймовірно, отруїли невідомою речовиною.

Колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та його донька залишаються в лікарні у критичному стані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.