Суд у справі теракту в Лондоні: обвинувачення показало відео вибуху в метро

відео
П'ятниця, 9 березня 2018, 17:17

У Британії проходить суд над 18-річним Ахмедом Хассаном, якого звинувачують в організації вибуху у вагоні лондонського метро у вересні 2017 року.

Про це повідомляє The Guardian.

На засіданні 8 березня звинувачення представило запис камери спостереження всередині вагона, на якій видно момент вибуху на станції "Парсонс Грін" 15 вересня минулого року.

За інформацією звинувачення, саморобний вибуховий пристрій спрацював тільки частково, і ножі, шурупи, цвяхи і болти, якими була начинена бомба, заподіяли значно меншу шкоду, ніж могли б.

Вибух стався в ранкову годину пік, на той момент у вагоні їхали 93 пасажири. Відеокамери також зафіксували, як чоловік, схожий на Хассана, заходив у вагон і вийшов перед самим вибухом.

Звинувачення стверджує, що Хассан сам побудував бомбу і після установки таймера залишив її в вагоні, а потім вийшов на станції, перш ніж вона вибухнула. За версією слідства, він купив два ключові компоненти вибухового пристрою на Amazon.

Бомба представляла із себе пластикове відро, в яке в якості шрапнелі були закладені металеві вироби загальною вагою 2,2 кг. В якості вибуховоїа речовини використовувалися 400 г саморобного тріацетона-тріпероксіда (TATP), який повинен був вибухнути выд детонатора з електроживленням.

У результатет вибуху в лондонському метро різні травми отримали 39 осіб. Відповідальність за вибух взяли на себе терористи "Ісламської держави", але слідство дійшло висновку, що прямого зв'язку між ними і Хассаном немає.

Хассан є біженцем з Іраку, він покинув країну у віці 15 років і виховувався у відомій британській сім'ї, де побували понад 250 прийомних дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: