Україна та Хорватія готові створити робочу групу з обміну досвідом з євроінтеграції

Вівторок, 17 квітня 2018, 10:51

Хорватія заявила про готовність створити окрему робочу групу з Україною з обміну досвідом з євроінтеграції.

Про це йшлося під час першого засідання спільної українсько-хорватської комісії з питань економічної співпраці у Загребі за участю віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

"Хорватія має "найновіші" знання про процедури вступу до ЄС. Ми будемо раді поділитися з вами своїм досвідом визначення пріоритетів та завдань, з вирішенням яких ми зіштовхнулися. Ми готові підтримати ваші зусилля, в тому числі в реалізації конкретних проектів", – зазначила віце-прем'єр - міністр економіки, малого і середнього підприємництва та ремесел Хорватії Мартіна Далич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що для України важливим є вивчення досвіду Хорватії щодо мирної реінтеграції окупованих територій, а також вивчення досвіду європейської інтеграції Хорватії.

"Є конкретна тема, що набула особливого значення у відносинах України та Хорватії. Це передача знань і досвіду. Ми надзвичайно вдячні за готовність поділитися з Україною знаннями, отриманими в процесі мирної реінтеграції колишніх окупованих територій. І ми хотіли б дізнатися більше про інтеграцію Хорватії до ЄС, зокрема, щодо адаптації національного законодавства до стандартів ЄС, ведення переговорів з ЄС тощо", – повідомила віце-прем’єр-міністр України.

Хорватія стала членом Європейського Союзу в 2013 році і стала останньою на сьогодні країною, яка приєдналася до блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.