В уряді назвали три головні перешкоди на шляху євроінтеграції

Четвер, 5 квітня 2018, 16:50

Директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина назвала три головні проблеми, які виникають на шляху європейської інтеграії України.

Про них вона розповіла під час зустрічі з делегацією депутатів комітету у закордонних справах Європейського парламенту, інформує служба віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

За словами Стефанішиної, наразі існує три головні проблеми: опір старої системи, часто нереалістичні строки, встановлені Угодою ще у 2007 році, а також завдання, впровадження яких неможливо розпочати без ухвалення парламентом законодавчих рамок.

"Маємо винести євроінтеграцію за рамки політичної боротьби", – додала віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр також розповіла євродепутатам про плани з євроінтеграції на цей рік. Наразі пріоритетом є ефективна співпраця між парламентом та урядом у виконанні Дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію.

Вона базується на урядовому плані дій з виконання Угоди та містить 57 пріоритетних законопроектів, з яких 4 вже ухвалені в цілому, а 7 – у першому читанні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.