Клімкін розповів, як глава МЗС Канади частувала міністрів G7 українськими стравами

фото
Понеділок, 23 квітня 2018, 17:54

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував главі МЗС Канади Христі Фріланд за "справжнє українське свято", яке вона влаштувала для міністрів країн "Великої сімки".

Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

"Глибоко вдячний Христі Фріланд за щиру розмову та дружню атмосферу під час зустрічі з міністрам закордонних справ "Великої сімки".

Було відчуття, що Україна є частиною цієї спільноти і ті виклики, які стоять перед нами сьогодні, є викликами нашим спільним цінностям. Говорили про все: від окупованих Криму і Донбасу до українських заручників, яких незаконно утримує РФ", - написав Клімкін.

Міністр також розповів, що іноземних дипломатів частували українськими стравами. Як відомо, глава канадської дипломатії Христя Фріланд має українське походження.

"Христя влаштувала справжнє українське свято у своїй світлиці. Особливо зворушило, що її діти приготували все самі, приємно, що колегам і друзям з G7 наші українські страви припали до смаку. Іще раз дякую Христі Фріланд за щиру підтримку та особливу українську гостинність в Торонто", - додав Клімкін.

 
Фото з Facebook-сторінки міністра Павла Клімкіна

Як повідомлялось, міністра закордонних справ України вперше запросили на зустріч країн "Великої сімки", яка відбулась 22 квітня у Тороното.

Країни "Великої сімки" (G7) і офіційний Київ домовилися обговорити формати поглиблення співпраці з питань протистояння російській агресії та реформ в Україні.

Країни "Великої сімки" також підтвердили, що виступають за збереження санкцій проти Росії  через її незаконні дії щодо України. Глава МЗС Німеччини виключив повернення Росії до G7.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.