Країни G7 і Україна домовилися обговорити нові формати співпраці - Клімкін

Понеділок, 23 квітня 2018, 16:54

Країни "Великої сімки" (G7) і офіційний Київ домовилися обговорити формати поглиблення співпраці з питань протистояння російській агресії та реформ в Україні.

Про це за підсумками спецзасідання за участі міністрів закордонних справ країн G7 заявив глава МЗС України Павло Клімкін, пише "Укрінформ".

"Ми домовилися поміркувати над деякими форматами, як збільшити роль "сімки" і щодо відбиття цих загроз, і щодо подальшого сприяння у реформах. Там лунали деякі ідеї, які я поки не можу озвучити, бо вони перебувають на розгляді у головування, але за кілька місяців, коли їх опрацюють, мало б бути просування", – сказав міністр.

За його словами, дискусія з представниками зовнішньополітичних відомств країн G7 була "дійсно суперова". Главу МЗС України вперше запросили на зустріч G7.

"Головним підсумком я вбачаю те, що агресію проти України вони розцінюють як агресію проти усього цивілізованого світу. Це було дуже чітко сказано усіма учасниками, а не прозвучало окремою реплікою. Ми також домовилися працювати разом, аби цю агресію відбивати", - підкреслив міністр.

Країни "Великої сімки" також підтвердили, що виступають за збереження санкцій проти Росії  через її незаконні дії щодо України. Глава МЗС Німеччини виключив повернення Росії до G7.

Зазначимо, що у червні в Канаді відбудеться саміт лідерів країн "Великої сімки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.