Україна залучить литовських інструкторів до вишколу армії

Понеділок, 23 квітня 2018, 20:55

Україна та Литва домовилися про залучення інструкторів Збройних сил Литви для підготовки українських військовослужбовців за программою "Багатонаціональній тренувальній місії - Україна"(Joint Multinational Training Group - Ukraine).

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на сторінці у Facebook за підсумками переговорів начальник Генштабу - головнокомандувача ЗСУ Віктора Муженка та міністр національної оборони Литви Раймундаса Каробліса.

"На зустрічі обговорювалися питання продовження військової співпраці, зокрема залучення інструкторів ЗС Литви для підготовки українських військовослужбовців за программою "Багатонаціональній тренувальній місії - Україна"(Joint Multinational Training Group - Ukraine, JMTG-U), у сфері військової освіти тощо" , - йдеться в повідомленні.

Сторони також обмінялися думками щодо актуальних питань регіональної безпеки і перспектив розвитку двосторонніх відносин між Україною та Литвою в оборонній сфері, обговорили ситуацію на сході України.

Українська сторона подякувала уряду і народу Литви за організаційну та матеріальну допомогу, яку Україна отримала від литовських партнерів під час протистояння російській агресії.

На розташованому в Західній Україні полігоні Яворів литовські військові разом з колегами з США, Канади, Польщі та Сполученого Королівства будуть навчати українців плануванню операцій, будуть проводити і оцінювати навчання, стрільби та інше.

Литовські військові інструктори з серпня 2015 року допомагають готувати українських військових. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: