Литва не бачить передумов для покращення відносин з Росією

Понеділок, 23 квітня 2018, 18:25

У Литви немає причин змінювати політичну лінію у відносинах з Росією, заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

Як повідомляє Delfi, про це він заявив після проведеної в понеділок прем'єром Саулюсом Сквернялісом наради, присвяченої відносинам з Росією і країнами Східного партнерства.

"Ми говоримо про практичний рівень, на якому багато можна зробити. А корекцій в політичній поведінці немає, для цього немає передумов", - заявив журналістам глава МЗС після зустрічі.

Він зазначив, що на зустрічі в понеділок мова не йшла про поліпшення політичних відносин з Росією.

"Сьогодні про це не було мови, я сказав ще раз - немає передумов міняти будь-які цілі, коригувати політичну поведінку", - зазначив міністр. Дипломат пояснив, що потепління у відносинах з Росією можливе тільки за її ініціативою.

"Потепління повинно йти з їхнього боку, з боку тих, хто заморожує. Я категорично відкидаю міркування про те, що ми повинні щось зробити, щоб поліпшити відносини. Я вже говорив і вам, можливо, не раз: ми не окупували Крим, ми не окупували 20% території Грузії, ми не втручаємося в політичну систему інших країн або вибори, ми не бачимо, що тут повинні покращувати... Якщо хтось уявляє поліпшення відносин за рахунок поступок у цих сферах, то їх не буде", - зазначив Лінкявічюс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.