Росія оголосила персоною нон грата співробітника посольства Угорщини

Середа, 4 квітня 2018, 14:17

У відповідь на висилку з Угорщини російського дипломата через справу Скрипаля РФ у середу оголосила персоною нон грата одного співробітника угорського посольства в Москві.

Про це повідомляється у заяві на сайті МЗС РФ.

За даними міністерства, 4 квітня до російського МЗС був викликаний посол Угорщини в Росії Янош Балла.

Йому вручили ноту протесту та заявили, що "у відповідь на недружні і необґрунтовані вимоги Угорщини про висилку російського дипломатичного співробітника на підставі бездоказових звинувачень Великої Британії на адресу Росії через т.зв. "справу Скрипаля" російська сторона оголошує "persona non grata" співробітника угорського посольства".

26 березня міністерство закордонних справ Угорщини повідомило про висилку одного російського дипломата у відповідь на отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Як відомо, 29 країн висилали російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

У відповідь Росія оголосила про дзеркальні заходи та вислала з країни аналогічну кількість дипломатів цих країн. Зокрема, і 13 українських дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.