В ООН розкритикували Угорщину за мову ненависті, спрямовану проти меншин

Четвер, 5 квітня 2018, 14:35

Комітет ООН з прав людини у четвер закликав Угорщину покінчити з мовою ненависті політиків на адресу меншин, зокрема, ромів і мусульман, а також скасувати закон, що дозволяє поліції висилати нелегальних мігрантів, не даючи їм можливість шукати притулку.

Про це повідомляє Reuters.

Комітет наполегливо закликав угорський уряд відмовитися від законопроектів, відомих як "пакет Стоп Сорос", який наділяє міністра внутрішніх справ повноваженнями забороняти неурядові організації, які підтримують міграцію і "створюють ризик для національної безпеки".

Комітет ООН з прав людини висловив стурбованість з приводу "поширення в Угорщині злочинів на ґрунті ненависті та мови ненависті в політичних дискусіях, засобах масової інформації та в інтернеті, спрямованої проти меншин, зокрема ромів, мусульман, мігрантів та біженців, в тому числі в контексті спонсорованої урядом кампанії".

Комітет опублікував свої висновки та рекомендації після того, як його незалежні експерти переглянули звіт щодо дотримання громадянських та політичних прав в Угорщині.

Висновки були оприлюднені за три дні до парламентських виборів в Угорщині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: