Уряд Албанії звинуватили у зловживанні даними громадян

Четвер, 10 травня 2018, 10:58

Опозиція звинуватила уряд Албанії на чолі з Еді Рамою у збиранні даних громадян за допомогою шкіл та лікувальних установ. З політичною метою.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Правоцентристська опозиційна Демократична партія звернулася до прокуратури з проханням розслідувати дії міністерств освіти і охорони здоров’я, які начебто намагаються використати школи і лікарні з пов’язаними з виборами цілями.

В опозиції стверджують, що вчителям віддали розпорядження казати учням приносити до школи номери посвідчень особи їхніх батьків. З цією ж метою начебто використовуються і медичні картки громадян.

Уряд заперечує усі звинувачення.

Міносвіти стверджує, що збирає дані батьків для створення платформи комунікації між батьками учнів і вчителями і не має на меті використовувати їх з політичною метою. Однак після звинувачень опозиції міністерство розпорядилося припинити збір даних у школах.

Міністерство охорони здоров’я у свою чергу стверджує, що створює нову базу даних і дані потрібні для цього, а не для політичних цілей.

Парламентські вибори в Албанії заплановані на 2019 рік. Під час попередніх кампаній у країні не раз виникала тема зі звинуваченнями у зловживанні державними ресурсами та особистими даними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.