США ввели санкції проти іранських і турецьких авіакомпаній

Четвер, 24 травня 2018, 18:50

Сполучені Штати ввели нові обмеження проти Ірану, додавши в санкційний список 9 іранських і турецьких авіакомпаній і осіб, що сприяли військовим операціям Тегерана за кордоном.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

Згідно з документом, під нові санкції попали іранські авіакомпанії Dena Airways, Blue Airways та турецькі - Trigron Lojistik, RA Havacilik, 3G Lojistik і Otik Aviation.

Також під санкції США підпали два громадянина Ірану і один громадянин Туреччини.

Згадані компанії та особи причетні до "поставок зброї, обладнання та засобів за кордон у цілях сприяння операціям іранського державного терору", зокрема в Сирії.

Раніше державний секретар США Майк Помпео пригрозив запровадити найсильніші в історії санкції проти Ірану, якщо його уряд не змінить курс.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про вихід США з ядерної угоди з Іраном. Згодом США розширили персональні санкції проти Ірану, зокрема запровадивши санкції проти голови центробанку країни.

Президент Ірану Хасан Рухані пригрозив відновити збагачення урану у більших, ніж до цього, масштабах, якщо ядерна угода провалиться.

У 2015 році Іран погодився згорнути свою ядерну програму в обмін на полегшення економічних санкцій з боку країн-підписантів угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.