Країни G7 підписали угоду щодо спільного реагування на ворожі дії РФ

Неділя, 10 червня 2018, 09:55

Лідери країн "Великої сімки" на саміті у Канаді домовились про створення "механізму" реагування на зловмисні дії "ворожих держав".

Про це йдеться у прес-релізі уряду Великої Британії.

"Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що нова угода дає зрозуміти: зловмисні дії РФ чи інших держав не будуть залишатися без відповіді", - йдеться у повідомленні.

"Я вітаю угоду між лідерами G7 про обмін інформацією, координацію дій і розробку стратегій для захисту нашої демократії для протистояння загрозам", - зазначила глава британського уряду.

Угодою передбачається створення нового механізму швидкого реагування країн G7 у разі різних міжнародних загроз, таких як кібератаки, на зразок вірусу NotPetya, або інцидентів, подібних отруєнню екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.

"У рамках цього механізму країни обмінюватимуться розвідданими про ворожу активность, необхідні технології і практики, покращуватимуть взаєморозуміння між країнами-партнерами та співпрацюватимуть з метою зміцнення інфраструктури держав", - наголошується у прес-релізі.

В рамках ініціативи плануються більш скоординовані дії з Організацією із заборони хімічної зброї, яка очолила незалежне розслідування отруєння Скрипалів. Також Мей закликала до розширення співпраці для виявлення незаконних грошових потоків, щоб "брудні гроші не підривали наші демократичні держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.