Юнкер: з РФ потрібно вести розмову і ми це робимо

П'ятниця, 8 червня 2018, 18:50

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не погодився, що з Росією не ведеться діалогу, виступаючи в п'ятницю на прес-конференції з нагоди саміту G7 в Квебеку.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Неправда, що ми не перебуваємо в атмосфері діалогу з Росією. Ми в ній перебуваємо. Але, слідуючи нашому принципу, ми відкидаємо агресивну манеру діяти, як це робить Росія", - сказав Юнкер.

"В іншому, президент Трамп мене більше не здивує ніколи", - додав глава Єврокомісії, який відповідав на питання про пропозицію Дональда Трампа повернути Росію до складу "великої вісімки".

"Що стосується Росії, потрібно нагадати ряд принципів. Росія, згідно з нашим аналізом і переконанням, порушила міжнародне право, анексувавши Крим і те, що вона зробила в східній Україні. Такий принцип", - зазначив Юнкер.

"Але, крім цього, явно є хороші причини відновити відносини з інших питань, крім тих двох, що я щойно назвав. Потрібно, щоб ми вели розмову, що ми і робимо, і не тільки з учорашнього дня", - сказав голова Європейської комісії.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підтримав повернення Росії до клубу найбільш впливових держав світу.

З ним також погодився прем’єр Італії Джузеппе Конте.

Канада не підтримає повернення до формату G8 за участі Росії, доки вона продовжує окупацію Криму.

Президент Європейської Ради Дональд Туск виступає проти перегляду формату G7 та повернення до нього Росії.

Росія була виключена з групи держав із найрозвиненішими економіками після анексії українського Криму в 2014 році. Сьогодні до групи належать Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.