Болтон не виключає, що Трамп говоритиме з Путіним про повернення РФ до G8

Четвер, 28 червня 2018, 10:20

Президенти Росії Владімір Путін та США Дональд Трамп можуть обговорити повернення Москви до клубу G8.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон після переговорів з Путіним, передає УНІАН.

Болтон запевнив, що не говорив з Путіним про можливе повернення Росії, але він "не виключає", що президенти зможуть поговорити про це під час своєї зустрічі.

"Але я не думаю, що ми очікуємо якихось конкретних результатів. Я вважаю, що важливо після тривалої паузи між двосторонніми самітами дозволити їм обговорити всі питання, які вони побажають, у форматі один на один або у розширеному форматі. А ми будемо опрацьовувати результати їхніх переговорів", - сказав Болтон.

Відповідаючи на запитання, чи визнає Трамп анексію Криму, він підкреслив, що це  "не є позицією США". Болтон додав, що питання санкцій порушувалося на зустрічах у Москві.

"Я хочу сказати, що позиція США щодо санкцій полягає в тому, що вони повинні залишатися. І це питання також може бути порушено на саміті ЄС у четвер-п'ятницю. Наша позиція полягає в тому, що санкції повинні залишатися", - пояснив він.

"Сам факт проведення такої зустрічі дуже важливий. Дуже багато критиків президента будують багато теорій навколо майбутнього саміту, але президент вважає, що така особиста, пряма зустріч у верхах піде на користь як США, так і Росії, і послужить зміцненню миру і безпеки у всьому світі ", - додав Болтон.

Путін і Болтон досягли домовленості про зустріч російського і американського лідерів, про місце і час буде оголошено додатково.

У Кремлі не виключають, що президенти РФ і США за підсумками зустрічі можуть прийняти якусь спільну заяву, що стосується двосторонніх відносин і спільних дій на міжнародній арені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.