Лідери ЄС готові до рішучої відповіді на протекціонізм Трампа

П'ятниця, 29 червня 2018, 11:46

Лідери Європейського Союзу в п'ятницю заявили про свій намір рішуче реагувати на протекціонізм США і закликали до прийняття нового закону ЄС про контроль за іноземними інвестиціями. 

Як повідомляє Reuters, лідери заявили, що тарифи США на імпортовані з ЄС сталь і алюміній не можуть бути виправдані.

"ЄС повинен реагувати на всі дії чіткого протекціоністського характеру", - заявили лідери в письмових висновках до засідання.

Лідери заявили, що ЄС продовжить переговори про укладення амбітних угод про вільну торгівлю з партнерами - після того, як в останні 12 місяців були укладені тимчасові угоди з Японією і Мексикою.

Лідери також дали зрозуміти, що Європейський Союз хоче захистити свої галузі промисловості і технології перед обличчям недобросовісної конкуренції. Китайські компанії є головною ціллю заходів ЄС, хоча у спільному тексті Китай не згадується. 

Країни Європейського Союзу також взяли на себе зобов'язання провести реформу Світової організації торгівлі, щоб гарантувати, що торгівля є вільною і справедливою.

Президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація завершує роботу над дослідженням щодо підвищення імпортних тарифів на автомобілі з ЄС.

Раніше Трамп заявив, що готовий запровадити 20% мита на імпортовані з ЄС до США автомобілі. Його твіт з’явився 22 червня – у той же день, коли набули чинності заходи ЄС у відповідь на мита США на сталь і алюміній.

Докладніше читайте на сайті "Європравди": "Світова торгова війна: наслідки для світу та України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.