Британський міністр: торгова війна стала б "катастрофою" для США

Вівторок, 26 червня 2018, 13:20

Світова торгова війна стала б катастрофою, особливо для США.

Про це заявив міністр фінансів Великої Британії Філіп Хеммонд, передає Reuters.

"Я дуже сподіваюся, що ми зможемо уникнути повномасштабної торгової війни, бо вона була б катастрофою для всіх, не в останню чергу для Сполучених Штатів", - сказав Хеммонд.

"Але я можу сказати наступне: що б не трапилося, Велика Британія залишиться відвертим прихильником відкритих ринків та вільної торгівлі, низьких митних бар'єрів і низьких немитних бар'єрів", - додав він.

У березні адміністрація президента США Дональда Трампа запровадила мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії. Для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини запровадження додаткових мит тимчасово відклали. Але згодом вони почали діяти з 1 червня.

У відповідь на дії США Євросоюз заявив, що введе додаткові мита і продовжить справу у Світовій організації торгівлі для захисту своїх інтересів.

22 червня набули чинності заходи ЄС у відповідь на мита США на сталь і алюміній. Мита Євросоюзу стосуються низки американських товарів, серед яких - вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's. Загальна вартість американських товарів, яких торкнуться нові мита ЄС, становить 2,8 мільярда євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: