"Торгова війна": Берлін очікує, що відповідь ЄС допоможе владнати конфлікт з США

П'ятниця, 22 червня 2018, 14:25

Німеччина сподівається, що реакція ЄС на торговельні мита США піде на користь всім залученим сторонам з тим, щоб у підсумку знайти рішення шляхом переговорів.

Про це заявила прес-секретар Міністерства економіки ФРН, передає Reuters.

У п’ятницю набули чинності заходи ЄС у відповідь на мита США на сталь і алюміній. Мита Євросоюзу стосуються низки американських товарів, серед яких - вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's. Загальна вартість американських товарів, яких торкнуться нові мита ЄС, становить 2,8 мільярда євро.

"Ми хочемо вільних і відкритих ринків", - заявляють у Берліні.

"Ми сподіваємося, що ця чітка реакція з боку ЄС надасть сенсу та об'єктивності для всіх сторін, а рішення будуть знайдені в переговорах", - сказала прес-секретар німецького мінекономіки.

У березні адміністрація Трампа запровадила мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії. Для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини запровадження додаткових мит тимчасово відклали. Але тепер вони почали діяти з 1 червня.

У відповідь на дії США Євросоюз заявив, що введе додаткові мита і продовжить справу у Світовій організації торгівлі для захисту своїх інтересів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.