Додон про рішення Молдови щодо російської мови: відкрито "скриньку Пандори"

Середа, 6 червня 2018, 10:43

Президент Молдови Ігор Додон розкритикував рішення Конституційного суду визнати застарілим закон, який надавав російській мові статусу мови міжнаціонального значення.

Про це молдовський президент заявив у коментарі виданню NewsMaker.

Як повідомлялося, Конституційний суд Молдови визнав застарілим закон "Про функціонування мов на території Молдавської РСР", який наділяв російську мову статусом мови міжнаціонального значення.

Додон вважає очевидним, що рішення Конституційного суду може мати несприятливі наслідки, за якими можуть послідувати й інші кроки.

"Вони (Демократична партія. – Ред.) зробили велику стратегічну помилку, відкривши скриньку Пандори - визнали таким, що втратив силу, рамковий закон, який встановлював основу функціонування мов. Залишилися тільки кілька уривків в інших законодавчих актах. Але основа, стрижень, на якому все трималося, анульований", - сказав Додон.

Президент зазначив, що ситуацію зараз намагаються "відіграти деклараціями і інтерпретаціями, але це нічого не змінює: закону кадрового немає".

Він вважає, що виходом може стати прийняття нового закону. "Я вважаю, що хвиля невдоволення буде рости. Треба терміново прийняти новий закон. Соціалісти вже розробили проект і днями запропонують його парламенту, але в цьому парламенті його буде складно прийняти, демократи не підтримають", - впевнений президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: