Додон провів зустріч з аферистом, що вдає з себе князя Мальтійського ордену

Середа, 18 липня 2018, 12:17

Президент Молдови Ігор Додон відзвітував у Facebook про зустріч з князем Християнського ордену Мальтійських лицарів, Торнбйорном Патерно Кастелло ді Каркачі з Італії, якого, як з’ясувалося, у Мальтійському ордені називають самозванцем.

Про це йдеться у поширеному молдовською журналісткою Наталією Морарь дописі у Facebook.

"Провів зустріч з князем Християнського ордену Мальтійських лицарів, паном Торнбйорном Патерно Кастелло ді Каркачі з Італії, який знаходиться в нашій країні з ознайомчим візитом" - йдеться у дописі  президента Молдови.

Однак, як з'ясувалося, згаданого "князя" немає у переліку керівництва Мальтійського ордену.

Більш того, там його вважають самозванцем і навіть подавали на нього до суду. Щоправда, суди він виграє. Справа в тому, що Орден Мальтійських лицарів дійсно існує, але як приватна організація Торнбйорна Патерно Кастелло ді Каркачі і судді вважають, що приватна організація може називатися як завгодно.

Ватикан у цьому плані більш категоричний.

"Святий престол не визнає нові або створені на основі знайдених середньовічних документів Ордени і визнає тільки Суверенний Військовий Орден Мальти, Суверенний Орден Госпітальєрів Іоанна Єрусалимського на Родосі і Мальті і Орден Святого Гробу Господнього в Єрусалимі"- заявляють у Ватикані.

У Мальтійському ордені в свою чергу радять остерігатися шахраїв, які маскуються під їх орден і повідомляють, що до них надходить величезна кількість скарг на фальшиві лицарські титули, нагороди і навіть паспорти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.