Відміну виборів у Кишиневі "схавали": Додон зробив жорстку заяву про ЄС і США

Середа, 4 липня 2018, 08:36

Президент Молдови Ігор Додон назвав реакцію ЄС та США на скасування результатів виборів у Кишиневі "беззубою і поверхневою".

Про це пише NewsMaker.

"Показали пальцем: "Ай-яй-яй не можна". А цим же можна показувати пальцем скільки завгодно — відкусять. Захід повинен визнати, що це їхні сучі діти. Хто їх підтримував весь цей час?", - сказав Додон, маючи на увазі проєвропейського кандидата від опозиції Андрія Нестасе, перемогу якого скасував суд, та голову опозиційної партії "Дія і солідарність" Майю Санду.

"Захід не хоче і не буде карати владу Кишинева. А з ким тоді Майя Санду і Андрій Нестасе створять коаліцію? Вони залишають відкритою хвіртку для Демпартії з Плахотнюком, щоб після виборів створити коаліцію проти соціалістів і Додона. І або Санду і Нестасе цього не розуміють, або розуміють і просто влаштовують шоу на площі", - зазначив президент.

Європейці, за його словами, "схавали" скасування результатів виборів.

Нагадаємо, 19 червня суд Кишинева визнав недійсними результати виборів мера молдовської столиці.

21 червня судді Апеляційної палати залишили в силі це рішення і відхилили скаргу Нестасе. Після цього ЄС виступив із закликом поважати волю виборців.

Пізно ввечері 25 червня Вища судова палата залишила в силі рішення нижчих інстанцій, а ЄС повторно закликав Молдову поважати результати виборів мера Кишинева.

ЄС також відклав виплату 100 млн євро допомоги Молдові через скасовані вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.