Додон мріє, що зупинка фіндопомоги ЄС відправить владу Молдови "на смітник історії"

Четвер, 5 липня 2018, 12:13

Президент Молдови Ігор Додон впевнений, що Європарламент 5 липня ухвалить рішення про призупинення програми макрофінансової допомоги Молдові.                                                      

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що це допоможе відправити нинішню владу "на політичний смітник історії".

Додон написав, що Євросоюз, "в черговий раз показує своє ставлення" до Молдови своїм прийняттям рішення про надання або припинення виділення макрофінансової допомоги.

"Впевнений, що сьогодні ЄС ухвалить рішення про зупинку фінансування і це прискорить відхід цієї влади на політичний смітник історії", - заявив Додон.

Президент Молдови переконаний, що після парламентських виборів за кілька місяців країна буде вести "зважену зовнішню політику, налагодимо повноцінне стратегічне партнерство з Росією і взаємовигідні відносини з Заходом, включаючи США і ЄС, виходячи з наших національних інтересів".

На засіданні 5 липня Європарламент обговорюватиме політичну кризу в Молдові, спричинену скасуванням результатів виборів мера Кишинева.

Як раніше повідомляла "ЄвроПравда", ЄС відклав виплату 100 млн євро допомоги Молдові через скасовані вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.