Макрон взяв на себе відповідальність у ситуації з екс-радником

Середа, 25 липня 2018, 10:53

Президент Франції Еммануель Макрон взяв на себе відповідальність у справі колишнього радника з питань внутрішньої безпеки Александра Беналля, якого зафільмували за побиттям демонстрантів.

Про це він заявив, виступаючи перед депутатами фракції "Вперед, республіка", повідомляє BFMTV.

Макрон заявив про своє розчарування діями радника, який на першотравневій демонстрації мав лише спостерігати за діями поліції, і назвав його поведінку зрадою.

Президент наголосив, що і він сам, і працівники його апарату мають так само підкорятися правилам і законам, ні для кого не може бути винятків.

"Це не республіка запобігань, не республіка ненависті, не можна бути лідером у гарну погоду і уникати лідерства, коли погода несприятлива. Якщо вони хочуть лідера, то скажіть їм: він перед вами, тому що єдиний, хто відповідальний за цю ситуацію – це лише я. Я готовий відповісти перед французьким народом", - заявив Макрон.

Нагадаємо, радника з питань внутрішньої безпеки Єлисейського палацу Александра Беналля звільнили та взяли під варту після оприлюднення відео з першотравневої демонстрації у Парижі, на якому видно, як він б'є одного з демонстрантів. Його звинувачують у перевищенні повноважень і насильницьких діях.

Поліцейські, які також є фігурантами справи, теж знаходяться під вартою, через те, що вони вилучили записи з камер спостереження та передали їх Беналлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: