Апарат Макрона реорганізують через скандал з побиттям демонстранта

Понеділок, 23 липня 2018, 11:37

Президент Франції Еммануель Макрон розпорядився реорганізувати роботу Єлисейського палацу, щоб уникнути "нових дисфункцій" на тлі скандалу з тепер вже колишнім радником Александром Беналля.

Про це повідомляє BFMTV.

Так, на зустрічі з прем’єр-міністром, главою МВС, державним секретарем з питань відносин з парламентом Макрон підняв питання свого колишнього радника, якого зняли на першотравневій демонстрації за побиттям мітингувальника. Пізніше з’ясувалося, що від рук Беналля постраждав не один демонстрант.

Макрон нагадав, що після інциденту Беналля був відсторонений від виконання обов’язків на 15 днів, а потім звільнений.

Не уточнивши, про які дисфункції йдеться, президент віддав генеральному секретарю Єлисейського палацу розпорядження "очолити реорганізацію роботи, щоб уникнути нових дисфункцій".

Нагадаємо, радника з питань внутрішньої безпеки Єлисейського палацу  Александра Беналля звільнили та взяли під варту після оприлюднення відео з першотравневої демонстрації у Парижі, на якому видно, як він б'є одного з демонстрантів. Його звинувачують у перевищенні повноважень і насильницьких діях.
Поліцейські, які також є фігурантами справи, також знаходяться під вартою, через те, що вони вилучили записи з камер спостереження та передали їх Беналля. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.