Франція та Іспанія чекають на кроки США щодо мит на сталь і алюміній

П'ятниця, 27 липня 2018, 11:15

Лідери Франції та Іспанії вітають торгове перемир'я між США і ЄС, досягнуте на цьому тижні, але чекають від свого союзника кроків щодо зниження тарифів на сталь та алюміній і відмовляються від переговорів про укладення нової торгової угоди з Вашингтоном.

Про це повідомляє Associated Press.

"Хороший діалог щодо торгівлі може базуватися тільки на збалансованій, взаємній основі, але ніколи не на будь-яких загрозах", - заявив президент Франції Еммануель Макрон на прес-конференції з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом в Мадриді.

Макрон додав, що він хотів бачити "чіткі сигнали щодо сталі і алюмінію".

Санчес сказав, що ні Францію, ні Іспанію не влаштовує те, що угода потенційно може завдати шкоди спільній сільськогосподарській політиці в Європі. За його словами, вони очікують на роз'яснення від Юнкера, головного торгового переговірника Європейського Союзу.

Макрон сказав, що угода усуває "марну напруженість", але також попередив, що він проти початку переговорів щодо великої торговельної угоди між США і ЄС, "тому що контекст цього не дозволяє".

Нагадаємо, після зустрічі Трампа і Юнкера було оголошено, що США і ЄС будуть домагатися скасування торгових мит, нетарифних бар'єрів і субсидій на промислову продукцію - за винятком товарів автопрому.

Вони також домовились розвивати торгівлю в сфері послуг і сільському господарстві, зокрема, підвищити експорт в Європу американської сої.

Крім того, ЄС збільшить імпорт скрапленого газу із США та, за словами Трампа, перетвориться у "величезного покупця".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: