МЗС Словаччини не протистоятиме візиту депутатів до Криму – росЗМІ

П'ятниця, 27 липня 2018, 11:56

За даними російських ЗМІ, Міністерство закордонних справ Словаччини не має наміру протистояти візиту групи словацьких депутатів в окупований Крим.

Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на коментар словацького зовнішньополітичного відомства.

"Це приватна поїздка, і ми не уявляємо, яким чином ми взагалі мали б право щось таке забороняти", — підкреслили в МЗС Словаччини.

Голова Національної ради (парламенту) Словаччини Андрей Данко заявив "Известиям", що підтримує візит словацької делегації на півострів, який відбудеться з 1 по 4 серпня.

До складу делегації увійдуть п'ять парламентаріїв від різних партій, а також близько десяти великих підприємців. Також очікується участь у поїздці словацьких журналістів і громадських діячів.

Данко також розкритикував поведінку українського посла в Словаччині Юрія Мушки, який раніше висловлювався проти поїздки депутатської групи.

"Словацькі депутати можуть виїжджати коли завгодно і куди завгодно, і жоден посол не має права їм це забороняти" - сказав він.

Як повідомлялося, у парламенті Словаччини вимагають висилки російського дипломата Дмитрія Ковалькова, який грубо образив посла України у Братиславі Юрія Мушку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.