КНДР створює нові ракети всупереч домовленностям Трампа і Кім Чен Ина - ЗМІ

Вівторок, 31 липня 2018, 07:46

Американські супутники-шпигуни виявили відновлення діяльності на північнокорейському заводі, який виготовив перші міжконтинентальні балістичні ракети, здатні дістатися до Сполучених Штатів.

Про це повідомив офіційний представник США, повідомляє Reuters.

Фотографії та інфрачервона візуалізація вказують на транспортні засоби, що рухаються в напрямку об’єкту в місті Санумдон та виїжджають з нього, але невідомо, наскільки просунулася робота над створенням ракети.

Співрозмовник повідомив, що на одній фотографії зафіксована вантажівка і причепи подібні до тих, що КНДР використовувала для переміщення своїх МБР. Вантаж був закритий, тому його неможливо розпізнати.

The Washington Post з посиланням на власні джерела у розвідувальних службах США повідомила, що Північна Корея виробляє нові балістичні ракети, усупереч домовленостям Дональда Трампа та Кім Чен Ина у Сінгапурі.

У Вашингтоні вважають, що Північна Корея будує одну або дві нові міжконтинентальні балістичні ракети на околицях Пхеньяну.

"Дані з супутникових знімків свідчать про те, що КНДР ввела у дію мінімум одну, а то і дві, МБР на рідкому паливі", - наголошується у статті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.