КНДР незадоволена позицією США після нового раунду "ядерних переговорів"

Субота, 7 липня 2018, 17:17

Північна Корея заявила в суботу, що її тверда рішучість відмовитися від своїх ядерних програм може похитнутися після того, як США зажадали односторонньої денуклеаризації протягом двох днів переговорів в Пхеньяні.

Як інформує Reuters, державне Центральне телеграфне агентство Кореї, посилаючись на неназваного представника МЗС Північної Кореї, повідомило, що результат переговорів з делегацією на чолі з держсекретарем США Майком Помпео був "украй тривожним".

Це вперше після саміту в Сінгапурі 12 червня Помпео прибув для переговорів у Пхеньян.

КНДР звинуватила американців у тому, що вони наполягають на повній, прозорій та незворотній денуклеаризації. Агентство заявило, що "найшвидшим шляхом" для досягнення без'ядерного статусу Корейського півострова має стати поетапний підхід, при якому обидві сторони роблять кроки одночасно.

Критична заява з боку КНДР надійшла після того, як держсекретар США Майк Помпео заявив про досягнення прогресу за майже "всіма центральними питаннями".

Помпео сказав, що він провів "багато часу", обговорюючи графік денуклеаризації і декларування ядерних і ракетних об'єктів КНДР.

"Я думаю, що ми досягли прогресу в усіх елементах наших дискусій", - сказав він журналістам за підсумком дводенних переговорів у Пхеньяні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.