КНДР може зупинити переговори зі США – ЗМІ

Понеділок, 23 липня 2018, 10:22

Продовження переговорів між США та Північною Кореєю про денуклеаризацію залежить від готовності США здійснити "сміливий крок" та погодитися на мирний договір з Пхеньяном.

Про це повідомив чиновник, який знайомий з позицією КНДР із цього питання, повідомляє СNN.

За словами джерела, Пхеньян, швидше за все, не продовжить переговори про денуклеаризацію, якщо США не погодяться замінити договір про перемир’я, який поклав край корейській війні, постійним мирним договором, що гарантуватиме збереження режиму Кім Чен Ина.

За словами чиновника, Північна Корея здійснює тиск на адміністрацію президента США з вимогою зняти санкції, заявляючи, що Пхеньян "багато зробив" для денуклеаризації, заморозивши ядерні та ракетні випробування і знищивши один зі своїх ядерних об’єктів.

Своєю чергою Трамп у приватному спілкуванні висловив розчарування з приводу відчутної відсутності прогресу на переговорах, хоча він вважає, що заморожування випробувань є позитивним знаком.

І Трамп, і його державний секретар Майк Помпео наполягають: для переговорів потрібен час.

"Ми не женемось за швидкістю… У нас немає часових обмежень… Ми тільки просуваємось через процес. Але відносини дуже добрі", - сказав Трамп минулого тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.