США і КНДР створять робочі групи з денуклеаризації

Субота, 7 липня 2018, 11:25

США та Північна Корея створять робочі групи, які здійснюватимуть контроль над реалізацією конкретних кроків з денуклеаризації КНДР.

Таких домовленостей було досягнуто в ході переговорів держсекретаря США Майка Помпео в Пхеньяні, повідомила речниця Державного департаменту США в суботу, інформує Reuters.

Також повідомляється, що в ході візиту Помпео сторони обговорили питання про репатріацію останків американців, загиблих під час Корейської війни 1950-1953 років.

Згідно з повідомленнями, Помпео тимчасово покинув місце проведення переговорів для того, щоб обговорити по телефону хід переговорів з президентом США Дональдом Трампом.

На переговорах з Кім Йон Чолем, топ-посадовцем керівної партії КНДР, який вже раніше зустрічався з Помпео в Нью-Йорку, американський дипломат заявив, що метою Сполучених Штатів є повна денуклеаризація Північної Кореї.

Нагадаємо, хоча Північна Корея заявила про призупинення своїх ракетної та ядерної программ, ЗМІ оприлюднили дані американської розвідки, за якими КНДР наростила виробництво ядерного палива на секретних об’єктах на території країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.