Видання Politico розповіло про дипломатичні труднощі Трампа

Понеділок, 13 серпня 2018, 14:48

Джерела в оточенні президента США Дональда Трампа розповіли про незручні дипломатичні ситуації, в яких він опинявся і які часто сам створював.

Про це пише видання Politico.

За інформацією одного з джерел, Трамп у перший рік свого президентства декілька разів хотів зателефонувати до прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе у середині дня. Однак коли в Вашингтоні середина дня, в Японії - вже давно ніч.

Помічники президента США повинні були пояснити цю проблему, яка, за словами дипломатичного джерела, виникла на "постійній основі", однак це було нелегко.

"Він не надто добре розумів, що лідеру якоїсь країни може бути 80 чи 85 років і він може вже спати 22.30 чи 23.00. Якщо він хоче комусь зателефонувати, він хоче комусь зателефонувати. Він не думає про те, котра година і з ким він говоритиме" - розповіло джерело.

Втім, дзвінки у незручний час – не єдина дипломатична незручність, яку створював своєму оточенню американський президент.

За інформацією джерел, одного разу Трамп, вивчаючи карту Південної Азії напередодні зустрічі з прем'єр-міністром Індії в 2017 році, назвав Непал співзвучним англійським словом nipple – сосок, і а державу Бутан "кнопкою" (англ. Button).

Часто президенту США бракувало і знання політичних реалій. Так, під час зустрічі з прем’єром Італії Джузеппе Конте Трамп привітав його з приголомшливою перемогою на виборах, хоча кандидатура Конте на посаду прем’єра була узгоджена двома партіями-переможцями, а сам він не брав участі в кампанії.

На зустрічі з Сіндзо Абе Дональд Трамп декілька разів схвально говорив про президента Китаю і про те, як важливі добрі відносини з Китаєм для врегулювання кризи з КНДР, не звертаючи увагу на те, що Китай є історичним суперником Японії.

Як повідомлялося, Дональд Трамп заявив своїм прихильникам, що королева Єлизавета ІІ змусила його чекати під час його першого офіційного візиту до Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.