Трамп відреагував на критику 350 видань США: фейки та опозиція

Четвер, 16 серпня 2018, 18:52

Президент США Дональд Трамп відреагував на критику американських ЗМІ, які у четвер опублікували редакційні матеріали, в яких засудили його постійні напади на журналістів.

Трамп у Twitter знову назвав ЗМІ "фейковими", а також пов'язав діяльність редакцій з опозиційністю.

"Фейкові медіа - це опозиційна партія. Це дуже погано для нашої великої держави... Але ми перемагаємо", - написав він.

Водночас, Трамп зазначив, що немає нічого, що він хотів би більше для Сполучених Штатів, ніж справжня свобода преси.

"Факт, що преса вільна писати і говорити що завгодно, але багато чого з того, що вони кажуть – фейкові новини, які просувають політичний порядок денний або просто намагається завдати шкоди людям. Чесність виграє!", - написав він.

16 серпня близько 350 американських видань з майже усіх куточків США публікували редакційні матеріали, в яких засудили постійні напади на вільну пресу з боку Трампа. 

Акція була ініційована газетою The Boston Globe. До неї приєдналися як регіональні, так і впливові загальнонаціональні газети. Наприклад, The New York Times написала, що "наполягання на тому, що істини, які вам не подобаються, є фейковими новинами, є небезпечним для життєвої сили демократії".

В той же час, одне з найбільших видань США The Wall Street Journal відмовилося від участі в акції. Заступник редактора Джеймс Фріман заявив, що ініціатива The Boston Globe підриває незалежність політики редколегій окремих видань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: