Голландця, підозрюваного у вбивстві 11-річного в 1998 році, арештували в Іспанії

Понеділок, 27 серпня 2018, 19:50

Голландець, підозрюваний у вбивстві 11-річного хлопчика у 1998 році, заарештований після поліцейського "полювання" протягом двох десятиліть.

Про це пише Reuters.

Іспанська поліція заарештувала 55-річного голландця Йоса Бреха, який був публічно названий голландською поліцією підозрюваним у вбивстві.

Голландські детективи сказали, що ДНК підозрюваного відповідає ДНК, знайденій на тілі й одязі Ніккі Ферстаппена, якого знайшли мертвим у серпні 1998 року біля літнього табору в голландському селі.

"Іспанська поліція змогла заарештувати його після того, як хтось упізнав людину з фотографії", - сказав прокурор Ян Еланд. За його словами, Брех буде екстрадований в Нідерланди, але неясно, скільки часу це займе.

За ці роки поліція провела кілька неправомірних арештів у справі, і навіть розкрила могилу одного з наглядачів літнього табору.

Раніше в цьому році більше 15 тисяч осіб, які жили недалеко від місця, де був знайдений хлопчик, надали зразки ДНК, але без успіху.

Брех був допитаний поліцією неподалік від місця злочину в дні після вбивства, але як просто перехожий. Його ім'я не з'являлося знову, поки його родичі не передали деякі з його речей поліції, коли вони повідомили про зникнення Бреха в квітні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: