РФ вивела ФРН із західної солідарності, Берлін втрачає довіру Києва - союзник Меркель

Понеділок, 6 серпня 2018, 10:49

Проектом "Північний потік-2" Росії вдалося вибити Німеччину, принаймні в плані енергетичної політики, з системи західної солідарності.

Про це заявив Родер Кізеветтер, союзник канцлера Ангели Меркель у парламентському комітеті із закордонних справ, пише Reuters.

"Ціна буде ще більшою втратою довіри з боку країн Балтії, Польщі та України", - сказав він.

"Ми, німці, завжди говоримо, що тримати Захід разом - це наш "центр тяжіння", але російському підходу вдалося витягти Німеччину, принаймні в плані енергетичної політики, з цієї західної солідарності".

Партнери Меркель з Соціал-демократичної партії також закликають до примирення з Росією. На початку цього року партії домовилися в ході своїх коаліційних переговорів взяти на себе зобов'язання щодо проекту газопроводу, але не представили його в письмовому вигляді.

Тримати двері відкритими для Кремля популярно в Німеччині, де опитування показують, що люди краще налаштовані стосовно Росії, ніж майже щодо будь-якої іншої країни. Однак все частіше чиновники задаються питанням, чи не платить Німеччина занадто високу ціну за втрачене обличчя.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла, що проект "Північний потік-2" не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера.

Цим трубопроводом газ із Росії має постачатися дном моря до Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: