У "Нафтогазі" розповіли, що може зупинити "Північний потік-2"

Середа, 1 серпня 2018, 09:46

Комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2", яке у липні почалося в Німеччині, можуть зупинити американські санкції або позиція Данії.

Про це Вітренко розповів у інтерв’ю українській службі Deutsche Welle.

За його словами, Данія може відтермінувати, а в подальшому й ускладнити ситуацію із "Північним потоком-2".

"У них є закон, що дозволяє їм при винесенні відповідного рішення (надання дозволу на будівництво газопроводу – ред.), керуватися міркуваннями національної безпеки, і цього рішення також досі немає", - зазначив Вітренко.

Він підкреслив, що важливим фактором є американські санкції. За словами Вітренка, у США є розуміння того, що "Північний потік-2" - це "політично мотивований проект, націлений на корумпування європейських політиків та розділення європейських країн".

"Далі просто питання того, коли це буде трансльовано у якісь дії. Плюс, ми також бачимо ініціативу Конгресу США, яка націлена на те, що мають бути запроваджені автоматичні санкції проти "Північного потоку-2". На це також є надії з нашої сторони", - зауважив Вітренко.

Наприкінці липня компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження спірного газопроводу "Північний потік - 2", по якому природній газ буде прямо поставлятися з Росії в Німеччину.

У серпні почнуться роботи по безпосередній укладці труб. Спорудження спірного газопроводу "Північний потік - 2", проти якого різко виступають Україна, країни Балтії і Польща та США, планується завершити до кінця 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.