СБУ про угорські паспорти на Закарпатті: ми весь час говоримо про загрози

Середа, 19 вересня 2018, 17:36

У Службі безпеки України прокоментували ситуацію щодо видачі угорських паспортів громадянам України в консульстві Угорщини на Закарпатті.

Як повідомила в коментарі УНІАН речниця СБУ Олена Гітлянська, СБУ весь час публічно говорить про загрозливі тенденції, але українське законодавство не передбачає кримінальної відповідальності за подвійне громадянство.

"Ми про такі загрозливі тенденції говоримо весь час публічно. Але українське законодавство не передбачає кримінальної відповідальності за подвійне громадянство.

Єдине, що ми можемо - це позбавити чиновника доступу до держтаємниці. А це питання краще адресувати МЗС, яке має реагувати на дії консульства", - сказала речниця СБУ.

Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили відео, на якому українцям роздають паспорти Угорщини у консульстві Угорщини в Береговому з проханням не повідомляти про це владі.

"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", - повторюють текст присяги нібито українці на тлі угорського прапора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: