Посол Угорщини вважає нормою роздачу угорських паспортів на Закарпатті

Середа, 7 березня 2018, 15:54

Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень вважає нормою видачу угорських паспортів етнічним угорцям - громадянам України, які проживають у Закарпатті.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українським Новинам".

"Ми вважаємо, що угорці, незалежно від місця проживання, мають право на угорське громадянство. Жителі Закарпаття, які належать до угорської нацменшини, не винуваті в тому, що кордони в історії багато разів змінювалися. Вони сторіччями були громадянами історичної Угорщини", - заявив він.

З його слів, якщо угорці живуть в Австралії, США, у будь-якій іншій державі, але в них є угорське коріння, вони або їхні предки коли-небудь жили на території Угорщини - вони мають моральне право на угорське громадянство, і на основі цього можна звернутися до угорської влади за його отриманням.

Кешкень додав, що в більшості країн Євросоюзу подвійне громадянство є прийнятною практикою і припустив, що в майбутньому Україна теж може його дозволити.

"Практика подвійного громадянства в переважній більшості країн Євросоюзу є прийнятною практикою. Якщо Україна наближається до Євросоюзу, можливо, вона подумає про це в майбутньому, я не виключаю цей варіант, і надалі дозволить мати подвійне громадянство. Нічого страшного в цьому немає", - заявив посол.

Нагадаємо, посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень також заявив, що Будапешт не бачить нічого поганого у автономії для закарпатських угорців, однак з огляду на війну на Сході України мова про це зараз не йде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.