Ребекка Гармс в Україні відвідала "гюленівську" школу, вчителів якої переслідує Ердоган

Четвер, 20 вересня 2018, 19:35

Депутат Європарламенту Ребекка Гармс під час візиту до Києва відвідала "гюленівську" школу "Меридіан" та поспілкувалася з представниками Українсько-турецького культурного центру "Сяйво".

Про це повідомляє сайт Ukrayna Haber.

Гармс зустрілася із засновницею школи "Меридіан" Іриною Прушковською, директором цього навчального закладу Оленою Тарасенко, а також із радником голови правління Українсько-турецького культурного центру "Сяйво" Ґьокханом Деміром.

Під час бесіди Гармс наголосила на тому, що підтримує діяльність освітян. Вона зазначила, що відвідувала школу "Меридіан" раніше і переконалась у тому, що її діяльність є "доцільною".

"Хочу зазначити, що ваше питання активно обговорюється в Європарламенті. До речі, ми надіслали в український парламент листа з цього приводу. Ми й надалі всіляко підтримуватимемо вас і відстежуватимемо динаміку врегулювання вашої проблеми", - зазначила Гармс.

Анакара пов'язує вчителів, які працюють у школах "гюленістів", з релігійним проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого вважає відповідальним за спробу військового перевороту в Туреччині у липні 2016 року.

Раніше повідомлялось, що Анкара вимагає від Києва екстрадиції п'ятьох турецьких вчителів, нібито пов'язаних з ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом.

Нещодавно з Молдови вислали працівників ліцеїв, які Анкара пов'язує з Гюленом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.