Німецькі католики вибачилися за сексуальне насильство над тисячами дітей

Вівторок, 25 вересня 2018, 14:57

Глава Німецької католицької церкви 25 вересня висловив вибачення за тисячі випадків сексуального насильства над дітьми з боку римокатолицьких священиків, що є частиною глобального скандалу, який створює усе більший тиск на Ватикан.

Про це пише AFP.

Лише у Німеччині 3677 дітей піддавалися нарузі з боку римокатолицьких священиків у період з 1946 по 2014 рік, згідно з повідомленням, підготовленим Німецькою конференцією єпископів. Звіт є останнім у довгій серії свідчень, які розкрили десятиліття сексуального насильства з боку католицьких священиків у всьому світі.

Міністр юстиції Катаріна Барлі зазначила, що дослідження є "шокуючим, ймовірно, лише верхівкою айсберга". Вона закликала церкву "взяти на себе відповідальність за десятки років приховування, спростувань та відмов".

Барлі також закликала Римську католицьку церкву працювати з державними прокурорами. Згідно з новим дослідженням, лише 38% ймовірних злочинців потрапили під кримінальне переслідування, і більшість із них мала лише невеликі дисциплінарні покарання, повідомляє Die Zeit.

Приблизно одна з шести справ стосувалася зґвалтування. Більшість потерпілих були хлопчиками, а більше половини - віком до 13 років. Священики часто переселялися в нову місцевість, де не було відомо про їхні дії.

Дослідження складене трьома німецькими університетами з використанням 38 тисяч документів з 27 німецьких єпархій. Автори заявили, що справжній масштаб зловживань може бути ще більшим, оскільки деякі записи були "знищені або викривлені".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.