Польський уряд напередодні виборів анонсував збільшення витрат на медицину

Середа, 5 вересня 2018, 17:05

В уряді Польщі обіцяють збільшити в наступному році витрати на охорону здоров’я до 4,86% ВВП, запустивши низку нових програм.

Про це під час 28-го економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає кореспондент "Європейської правди".

"Ми мали велику проблему в секторі захисту здоров’я, адже багато польських лікарів виїхали працювати за кордон. Зважаючи, що підготовка лікаря коштує нам від 500 тисяч до мільйона злотих, виходить, ми довгі роки спонсорували розвинуті країни", - заявив він.

Прем’єр-міністр розповів, що за три роки кількість студентів-медиків збільшилася з 3 тисяч до 4,7 тисяч.

"Звичайно, це не вирішить проблему вже зараз, адже цим студентам потрібно 8-10 років, щоб стати лікарями. Проте ми рухаємося в правильному напрямку", - зазначив Моравецький.

Крім того, очільник уряду анонсував вже до кінця року появу нових програм у секторі медицини.

"Ми розпочинаємо впровадження видачі електронних рецептів та електронних лікарняних. Це має знищити черги у лікарнях, та дозволить нам заощадити", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці жовтня у Польщі пройде перший тур місцевих виборів, напередодні якого очікується поява нових соціальних ініціатив від уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.