МЗС і МВС Франції проведуть зустріч щодо рішення суду не закривати "центр ДНР" у Марселі

Четвер, 6 вересня 2018, 18:49

Рішення суду французького міста Екс-ан-Прованс не закривати так званий репрезентативний центр "ДНР" у Марселі не означає легітимізації терористів, у Міністерстві закордонних справ та Міністерстві внутрішніх справ Франції буде проведено відповідні консультації.

Про це повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца, передає Інтерфакс-Україна.

"Жодним чином не йдеться про легітимізацію терористичної організації, як це намагаються представити російські ЗМІ, йдеться лише про діяльність зазначеної громадської асоціації, реєстрація якої не потребує попереднього узгодження. Ми сподіваємося, що розгляд цього питання в порядку апеляції розставить усі крапки над "i" і діяльність цієї організації буде припинено", - сказала вона.

Речник МЗС додала, що прокурор має намір подавати апеляцію на рішення суду.

За її словами, посольство вживає необхідних заходів, спрямованих на перешкоджання діяльності у Франції так званого репрезентативного центру "ДНР".

"Уже заплановано проведення зустрічей у МЗС і МВС Франції, під час яких буде наголошено на необхідності подання апеляції та вжиття відповідних заходів", - повідомила Беца.

Вона також наголосила, що позиція Франції щодо підтримання територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України залишається незмінною.

Як повідомлялося, суд французького міста Екс-ан-Прованс вирішив не закривати так зване "представництво ДНР" в Марселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.