Геращенко: у Росії немає шансів у ПАРЄ в січні

Вівторок, 9 жовтня 2018, 19:01

Росія не має шансів наступного року провести через ПАРЄ рішення щодо зміни санкційних правил, за яке сьогодні не знайшлося голосів в Асамблеї.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook народний депутат, член української делегації у ПАРЄ Ірина Геращенко.

"Фантастичний день в ПАРЄ. Виступи української делегаціі таки зламали хід дискусіі і нам вдалося завалити резолюцію, якою змінювалися регламенти Асамблеї і поверталася російська делегація", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що протягом останніх місяців тривала кропітка робота з дипломатами, політиками, парламентами всіх країн Ради Європи із закликами не зраджувати засад Асамблеї "і не вестися на торг і шантаж РФ".

"Ми перемогли. Цей ганебний рапорт перенесли на січень, бо сьогодні його б провалили, але й в січні немає жодного шансу його протягти через ПАРЄ. Я виступала за те, аби вбити цей рапорт сьогодні", - додала Геращенко.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні 9 жовтня не знайшла голосів для зміни санкційних правил заради РФ і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

Детально про дебати та про те, в чому полягає перемога – в статті "Кремль програв битву за Страсбург: як підкилимна гра Ягланда призвела до поразки росіян у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: